ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit marți cu un grup de industriași la Damasc, dezmințind astfel zvonurile cu privire la starea sa de sănătate, după ce mai multe canale media arabe au difuzat informații că el ar fi suferit un atac cerebral și ar fi fost spitalizat, relatează postul de televiziune iranian PressTv în pagina sa electronică.

Conflictul din Siria subminează atât sectorul militar al țării, cât și cel economic, a declarat președintele sirian. „Industriașii sirieni care continuă să activeze în pofida pierderilor financiare suferite sunt o sursă de mândrie pentru sirieni. Eforturile lor neobosite vor stimula economia Siriei", a spus el.

Potrivit EFE, imaginile cu președintele Al-Assad discutând relaxat cu oameni de afaceri au fost prezentate la televiziunea de stat siriană. În ultima săptămână, mass media arabe au dat asigurări că Al-Assad a suferit un atac cerebral. Ziarul libanez Al Mustaqbal informase, citând 'surse de încredere', că Al-Assad suferise un atac cerebral și se afla într-un spital din Damasc. La rândul său, cotidianul saudit Okaz a relatat că președintele sirian ar avea o tumoare la creier și și-ar fi făcut analize medicale la Moscova în octombrie trecut.

La sfârșitul săptămânii trecute, președinția siriană a dezmințit aceste zvonuri, într-un comunicat de presă, și a transmis că Al-Assad se bucură de 'o stare de sănătate excelentă' și își desfășoară activitatea ca de obicei. Zvonurile — se menționează în comunicatul președinției — provin de la 'părți și ziare cunoscute pentru afilierea și finanțarea lor'.