Președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit marți cu un grup de industriași la Damasc, dezmințind astfel zvonurile cu privire la starea sa de sănătate, după ce mai multe canale media arabe au difuzat informații că el ar fi suferit un atac cerebral și ar fi fost spitalizat, relatează postul de televiziune iranian PressTv în pagina sa electronică.

Conflictul din Siria subminează atât sectorul militar al țării, cât și cel economic, a declarat președintele sirian. „Industriașii sirieni care continuă să activeze în pofida pierderilor financiare suferite sunt o sursă de mândrie pentru sirieni. Eforturile lor neobosite vor stimula economia Siriei", a spus el.

Potrivit EFE, imaginile cu președintele Al-Assad discutând relaxat cu oameni de afaceri au fost prezentate la televiziunea de stat siriană. În ultima săptămână, mass media arabe au dat asigurări că Al-Assad a suferit un atac cerebral. Ziarul libanez Al Mustaqbal informase, citând 'surse de încredere', că Al-Assad suferise un atac cerebral și se afla într-un spital din Damasc. La rândul său, cotidianul saudit Okaz a relatat că președintele sirian ar avea o tumoare la creier și și-ar fi făcut analize medicale la Moscova în octombrie trecut.

La sfârșitul săptămânii trecute, președinția siriană a dezmințit aceste zvonuri, într-un comunicat de presă, și a transmis că Al-Assad se bucură de 'o stare de sănătate excelentă' și își desfășoară activitatea ca de obicei. Zvonurile — se menționează în comunicatul președinției — provin de la 'părți și ziare cunoscute pentru afilierea și finanțarea lor'.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews