ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O profesoară de drept din Scoția, cunoscută pentru poziția sa anti gender, spune că a fost amenințată cu violul și cu moartea de către activiștii pentru drepturile transgender care o hărțuiesc  prin toate mijloacele. Rosa Freedman, de 35 de ani, de la Universitatea Reading din Scoția, a declarat că activiștii transgender i-au făcut viața un coșmar. De la telefoanele anonime pe care le-ar fi primit noaptea, în care a fost amenințată cu moartea sau că va fi violată, până la gesturi de intimidare precum stropirea ușii casei cu urină.
 
Rosa Freedman, expert în drepturile femeii, se numără printre cadrele universitare care, în cadrul dezbaterilor privind așa numita Gender Recognition Act (Legea pentru Recunoașterea Teoriei de Gen)  au cerut ca sexul și genul să fie definite în mod diferit prin lege, astfel încât că femeilor transgender să li se interzică intrarea să în toaletele sau închisorile „doar pentru femei", scrie Daily Mail.

Freedman susține că agresorii ei ar fi putut fi încurajați de alte cadre didactice care o acuză că este "bigotă" și "transfobică" pentru privește opiniile sale de pe rețelele de socializare. 

„Mi-am găsit ușa casei stropită cu urină. Săptămâna trecută am primit mesaje de amenințare criminale care mă avertizau să plec de la Universitate”, a spus profesoara, care, de asemenea, a fost etichetată și ca „nazistă”


În opinia profesoarei de drept,  o femeie este definită de lege din punct de vedere biologic, și nu fizic. Freedman a explicat și cum crede că reformele guvernamentale privind genderismul ar trebui să ia în considerare persoanele afectate.

Sexul și genul sunt două lucruri diferite, potrivit profesorului Freedman, iar legea le tratează ca pe două categorii diferite.

Ea a propus un „proces de autoidentificare” în care o persoană, dacă se identifică ca bărbat, femeie sau non-binară, să explice de ce sexul este diferit de cel din certificatul de naștere.

De asemenea, susține Rosa Freedman, trebuie să existe o distincție clară legală între ceea ce se identifică unii oameni și sexul în care nasc. Acest lucru ar asigura protecția drepturilor femeilor (biologice) în ceea ce privește spațiile și serviciile segregate prin sex, așa cum sunt protejate de Legea Egalității.


Reamintim că, luna trecută, Scoția a devenit prima țară din lume care va introduce predarea în școli a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor.
Fiecare școală de stat va trebui să „introducă” egalitatea și incluziunea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor în „toate nivelele programei școale, de la primii ani până  la invătâmântul superior", după ce guvernul scoțian a acceptat pe deplin recomandările unui grup condus de activiștii LGBT.