ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi părinți au rămas fără cei doi fii pentru că serviciile sociale au decis că nu au o inteligență adecvată pentru a-si putea crește copiii.

Este cazul Lui Eric Ziegler (38) și Amy Fabbrini (31), doi americani din Oregon ai căror fii vor crește departe de ei deoarece statul a decis că IQ-ul scăzut al părinților nu le conferă acestora dreptul de a se bucura de proprii copii, scrie au.news.yahoo.com

Cei doi parteneri au fost supuși unor teste de inteligență, la care Eric a obținut 66 de puncte, iar Amy 72. Punctajul pentru o persoană cu inteligență medie variază între 90 și 110.

Cei doi au intrat în atenția serviciilor sociale după ce o rudă i-a reclamat, spunând că le pun în pericol viața copiilor. Persoana respectivă le-a spus asistenților sociali că Eric a dormit pe podea cu unul dintre cei doi fii și „era cât pe ce să se rostogolească peste el".

Tatăl lui Amy le-a spus autorităților că el este sigur că „fiica lui nu are instinctul necesar pentru a fi mamă".

Serviciile sociale au decis să îi supună unui test de inteligență la care cei doi soți nu au reușit să obțină punctajul pe care îl obține, de obicei, o persoană cu un coeficient de inteligență mediu.

Un psiholog care a urmărit, în repetate rânduri, comportamentul celor doi parteneri în raport cu fii lor spune că nu a existat niciun motiv de îngrijorare real față de siguranța celor doi copii, care ar trebui lăsați în continuare să crească alături de părinții lor și nu la casa de copii.

Mai multe persoane au inițiat o petiție și speră ca Eric și Amy să își poată crește în continuare copiii, ca și până acum.