ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria va construi un port și o bază logistică în portul italian Trieste, în ideea de a facilita și a urgenta exportul de bunuri ungare peste hotare, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit agerpres.ro.
 
Grație unei investiții de 60-100 milioane de euro, ce va fi făcută pe o suprafață de teren de 32 de hectare, companiile ungare vor putea să își trimită bunurile pe mare într-un interval de 24 de ore, a apreciat Peter Szijjarto, în deschiderea unei conferințe pe logistică la Mogyorod, în apropiere de capitala Budapesta.

„Ungaria va construi un port și o bază logistică la Trieste, pentru a permite companiilor care exportă peste hotare să deruleze operațiuni de shipping și fără obstacole”, a spus Peter Szijjarto, adăugând că contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

La aceeași conferință, Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria va trebui să își reducă decalajul care o separă de Europa Occidentală la capitolul infrastructură pentru a-și îmbunătăți competitivitatea. Pentru a face acest lucru, Ungaria trebuie să dezvolte un coridor de infrastructură nord-sud, să majoreze numărul de puncte de trecere a frontierei rutiere și feroviare și, de asemenea, să răspundă la problema absenței unei linii de tren de mare viteză în Europa Centrală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews