ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria va construi un port și o bază logistică în portul italian Trieste, în ideea de a facilita și a urgenta exportul de bunuri ungare peste hotare, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit agerpres.ro.
 
Grație unei investiții de 60-100 milioane de euro, ce va fi făcută pe o suprafață de teren de 32 de hectare, companiile ungare vor putea să își trimită bunurile pe mare într-un interval de 24 de ore, a apreciat Peter Szijjarto, în deschiderea unei conferințe pe logistică la Mogyorod, în apropiere de capitala Budapesta.

„Ungaria va construi un port și o bază logistică la Trieste, pentru a permite companiilor care exportă peste hotare să deruleze operațiuni de shipping și fără obstacole”, a spus Peter Szijjarto, adăugând că contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

La aceeași conferință, Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria va trebui să își reducă decalajul care o separă de Europa Occidentală la capitolul infrastructură pentru a-și îmbunătăți competitivitatea. Pentru a face acest lucru, Ungaria trebuie să dezvolte un coridor de infrastructură nord-sud, să majoreze numărul de puncte de trecere a frontierei rutiere și feroviare și, de asemenea, să răspundă la problema absenței unei linii de tren de mare viteză în Europa Centrală.