Ungaria va construi un port și o bază logistică în portul italian Trieste, în ideea de a facilita și a urgenta exportul de bunuri ungare peste hotare, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit agerpres.ro.
 
Grație unei investiții de 60-100 milioane de euro, ce va fi făcută pe o suprafață de teren de 32 de hectare, companiile ungare vor putea să își trimită bunurile pe mare într-un interval de 24 de ore, a apreciat Peter Szijjarto, în deschiderea unei conferințe pe logistică la Mogyorod, în apropiere de capitala Budapesta.

„Ungaria va construi un port și o bază logistică la Trieste, pentru a permite companiilor care exportă peste hotare să deruleze operațiuni de shipping și fără obstacole”, a spus Peter Szijjarto, adăugând că contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

La aceeași conferință, Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria va trebui să își reducă decalajul care o separă de Europa Occidentală la capitolul infrastructură pentru a-și îmbunătăți competitivitatea. Pentru a face acest lucru, Ungaria trebuie să dezvolte un coridor de infrastructură nord-sud, să majoreze numărul de puncte de trecere a frontierei rutiere și feroviare și, de asemenea, să răspundă la problema absenței unei linii de tren de mare viteză în Europa Centrală.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.