Ungaria va construi un port și o bază logistică în portul italian Trieste, în ideea de a facilita și a urgenta exportul de bunuri ungare peste hotare, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit agerpres.ro.
 
Grație unei investiții de 60-100 milioane de euro, ce va fi făcută pe o suprafață de teren de 32 de hectare, companiile ungare vor putea să își trimită bunurile pe mare într-un interval de 24 de ore, a apreciat Peter Szijjarto, în deschiderea unei conferințe pe logistică la Mogyorod, în apropiere de capitala Budapesta.

„Ungaria va construi un port și o bază logistică la Trieste, pentru a permite companiilor care exportă peste hotare să deruleze operațiuni de shipping și fără obstacole”, a spus Peter Szijjarto, adăugând că contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

La aceeași conferință, Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria va trebui să își reducă decalajul care o separă de Europa Occidentală la capitolul infrastructură pentru a-și îmbunătăți competitivitatea. Pentru a face acest lucru, Ungaria trebuie să dezvolte un coridor de infrastructură nord-sud, să majoreze numărul de puncte de trecere a frontierei rutiere și feroviare și, de asemenea, să răspundă la problema absenței unei linii de tren de mare viteză în Europa Centrală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews