ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, l-a primit la reședința sa de la Belgrad pe Alexander Soroș, fiul cel mare al miliardarului american de origine evreiască, George Soroș, informează agenția Tanjug.

Alexander Soroș a venit la Belgrad în urma unei întâlniri pe care tatăl său a avut-o cu liderul sârb, la New York, în septembrie, precizează sursa citată.

Președintele Serbiei spunea la vremea respectivă că „ei” - respectiv rețeaua fondată de Soroș -, doresc să audă și versiunea noastră asupra evenimentelor din Balcani, asupra situației prezente și viitoare din regiune”, afirmă Tanjug.

„E o șansă să ne prezentăm viziunea în cele mai diverse și importante locuri de pe planetă, precum și o ocazie să-i auzim pe cei care nu au nicio obligație să gândească precum noi”, a spus liderul de la Belgrad, atunci.

Luni, 21 noiembrie, în calitate de Adjunct al Președintelui Consiliului Managerial Global al Fundațiilor „Open Society”, Alex Soroș a fost primit la reședința președintelui Vucici de la Belgrad.

Conform unui comunicat al președinției sârbe, citate de Tanjug, cei doi au discutat despre „cooperarea regională, susținerea fundațiilor (Soroș - n.r.) pentru integrarea europeană a Serbiei, reformele în domeniul mass-mediei și statul de drept”. Alex Soroș a precizat că sprijină Serbia în drumul său european și speră ca Belgrad-ul să încurajeze „integrarea populației de origine romă”.

Întâlnirea a avut un caracter oficial, Alex Soroș fiind însoțit de o numeroasă delegație a Fundațiilor tatălui său. În trecut, președintele Vucici a acuzat fundațiile Soroș că finanțează acțiuni împotriva sa și încearcă destabilizarea Serbiei.
 
La începutul lunii februarie, filozoful Andrei Pleșu afirma la Digi 24 că „Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș”.