ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 17 septembrie a avut loc la Belgrad un marș gay la care au participat circa 1.500 de persoane. Printre ei s-a aflat și prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabici, care a spus că este lesbiană.

Alături de ea s-au mai aflat Branco Ruzici, Ministrul Administrației de stat, și de Sinisa Mali, primarul orașului Belgrad.

„Guvernul Serbiei este aici pentru toți cetățenii, atât pentru majoritate, cât și pentru minorități, pentru a arăta că respectă diversitatea”, a declarat Ana Brnabic, citată de agenția Beta, la sosirea sa în Piața Florilor, unde s-au adunat sute de participanți, înainte de a pleca în marș pe străzile din centrul Belgradului.

În funcție începând cu luna iunie, Brnabic, 41 de ani, este primul șef al unui guvern balcanic care participă la un marș al comunității gay.