ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza refugiaților ridică probleme importante la nivelul Uniunii Europene, iar un alt semnal de alarmă este tras deoarece aproximativ 500.000 de migranți se află în prezent în zona graniței dintre Turcia și Bulgaria, de partea turcă a frontierei, anunță Deutsche Welle.

Deoarece celelalte rute către Europa occidentală au fost închise, migranții ar putea încerca să pătrundă pe teritoriul bulgar pe una dintre posibilele rute alternative pe care refugiații ce doresc să ajungă în vestul Europei le-ar putea încerca, a anunțat ministrul austriac al apărării, Peter Doskozil, într-un interviu acordat publicației germane Die Welt și preluat de Deutsche Welle.

Oficialul austriac a insistat că traficanții ar putea profita de închiderea rutei balcanice pentru a conduce migranții pe alte trasee, însă el consideră că ruta balcanică "trebuie să rămână închisă” și a lăudat Macedonia pentru efortul de a opri migranții la granița cu Grecia.

Prin securizarea acestei frontiere, guvernul de la Skopje a făcut "o muncă enormă pentru întreaga Uniune Europeană”, a apreciat Peter Doskozil. În consecință, "noi, adică UE, nu trebuie să abandonăm țările care își asumă pentru noi sarcina importantă de asigurare a securității la granițe”, a adăugat el, anunțând mai departe că Austria va oferi autorităților macedonene sprijin concret cu echipamente destinate securizării frontierei, cum ar fi dispozitivele de supraveghere nocturnă.

Începând de miercurea trecută, ruta balcanică pe care obișnuiau să ajungă în vestul Europei migranții veniți mai ales din Orientul Mijlociu a fost închisă în urma deciziei comune luate de țările aflate pe acest traseu. Prin urmare, în prezent circa 40.000 de migranți sunt blocați pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 stau în condiții mizere în tabăra Idomeini, la frontiera greco-macedoneană.