Statele Unite ale Americii le solicită, începând cu această lună, persoanelor care vor viză să menționeze ce conturi au pe rețelele de socializare, un demers care întărește măsurile de securitate aplicate imigranților, potrivit Bloomberg.
 
Inițiativa a fost propusă anul trecut și va fi aplicată începând cu această lună, în baza unui ordin, semnat în 2017 de președintele Donald Trump, prin care solicitanții de vize sunt verificați sever, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat. 

Aproximativ 14 milioane de turiști și 710.000 de imigranți care ajung în SUA vor fi afectați de această decizie, conform autorităților americane. 

Oficialul de la Casa Albă a motivat această măsură prin faptul că securitatea națională este pe primul plan și orice solicitant sau imigrant este verificat, inclusiv în ceea ce privește istoricul călătoriilor, informații despre membri familiilor, adresele unde a locuit. 

American Civil Liberties Union nu a fost de acord cu acest demers, argumentând prin faptul că ar putea crea "un mediu propice pentru discriminare".