ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu australian a ajuns la concluzia că persoanele de peste 40 de ani ar trebui să lucreze trei zile pe săptămână, pentru că doar astfel ar putea da tot ce au mai bun, anunță Digi 24.

În cadrul studiului au fost luate în calcul obiceiurile de la locul de muncă și testarea capacității cerebrale a 3.000 de bărbați și 3.500 de femei.

Pe baza acestor studii, cercetătorii australieni susțin că persoanele de peste 40 de ani ar trebui să aibă slujbe part-time care să le stimuleze creierul, evitând totodată stresul și oboseala acumulată după multe ore de lucru.

Studiul a plecat de la ideea că multe țări iau în calcul creșterea vârstei de pensionare, iar pentru asta ar trebui gândite moduri și perioade diferite de muncă. În acest fel, angajatorii ar putea beneficia de potențialul maxim al fiecărei grupe de vârstă.