China a raportat încă un caz de pestă porcină africană, al treilea în două zile, informează agenția Reuters.

Ultimul caz este al optulea de la raportarea debutului acestei boli acum o lună de zile. Ministerul Agriculturii a precizat că focarul este în orașul Wuxi, în provincia Jiangus din estul țării.

Wuxi este la 400 de kilometri sud de Lianyungang, orașul unde autoritățile au mai detectat un focar de infecție. 

Nouă porci au murit și alți 12 au fost infectați în urma acestui nou focar, a precizat Ministerul Agriculturii din China, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

În weekend, Guvernul va închide piețele de porci din provinciile afectate și va impune o interdicție de transport a porcilor și a cărnii de porc din provincii, ceea ce va avea mari repercursiuni asupra aprovizionării magazinelor, precizează Reuteres.

Conform unui document al Guvernului Britanic, la 31 august 2018, pesta porcină lovise Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Moldova, Rusia, Ucraina și Ungaria.

China și Uniunea Europeană se află pe primele două locuri la producerea cărnii de porc. Pe locul trei se află Statele Unite, urmate de Brazilia și Rusia.  Practic, pesta porcină a afectat până acum trei din primii  cinci producători mondiali, cu excepția SUA și a Braziliei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.