ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne din Franța, Gerard Collomb, a anunțat că în noaptea dintre ani nu mai puțin de 1.031 de mașini au fost incendiate, număr în creștere față de Revelionul precedent când s-au înregistrat 935 astfel de incidente.

Totuși, ministrul subliniază că numărul vehiculelor incendiate - o practică des întâlnită în Franța la trecerea în noul an - este inferior celui constatat în 2012 (1.193) și în 2013 (1.067), arată Digi24.

Numărul arestările efectuate în noaptea dintre ani este de asemenea în creștere față de anul trecut, fiind efectuate 510 rețineri în cursul diferitelor incidente de la manifestările de Revelion. În timpul intervențiilor forțelor de ordine au fost răniți opt polițiști și trei jandarmi.

Incidentul cel mai important s-a produs la Champigny sur Marne, la periferia Parisului, unde doi agenți de poliție - un bărbat și o femeie -, chemați să intervină la o ceartă aprinsă, au fost loviți violent de un grup numeros de persoane care încercau să intre la un concert privat, evenimentul fiind înregistrat cu telefoane mobile și apoi postat pe rețelele sociale, ceea ce a provocat un val de indignare.