ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 10.000 de oameni de știință și medici, de la universități de top precum Oxford, Stanford și Harvard, au semnat o petiție împotriva măsurilor de lockdown, cerând ca cei care nu fac parte din categoria de risc să-și poată continua viața în mod normal.  Mai mult, ei spun că regulile de blocare a țărilor, atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie cauzează „daune ireparabile”.

Printre semnatari se numără profesori de la universități prestigioase din lume. Dr Sunetra Gupta, de la Universitatea Oxford, a fost unul dintre autorii scrisorii deschise, trimisă împreună cu petiția, alături de dr. Martin Kulldorff de la Universitatea Harvard și dr. Jay Bhattacharya din Stanford. În plus, ei susțin că distanțarea socială și masca provoacă „efecte grave asupra sănătății fizice și mentale”. 
 
Presa din SUA scria zilele trecute că șeful Departamentului Sănătății din administrația, Alex Azar, precum și consilierul lui Trump, Scott Atlas, au avut recent o întrevedere cu  Bhattacharya,  cu Sunetra Gupta și cu Kulldorff, experți care încă de la începutl pandemiei au sprijinit „modelul suedez” pentru obținerea „imunității de turmă”
 
Numită „Great Barrington Declaration”, după orașul din Massachusetts în care a fost scrisă, petiția a fost semnată de aproape 112.000 de persoane în momentul redactării acestui document, precum și de peste 4.300 de oameni de știință din domeniul medical și al sănătății publice și de aproximativ 7.953 de medici. Iar semnăturile continuă să curgă.

„Celor care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită imediat să-și reia viața în mod normal”, arată petiția, adăugând că„menținerea acestor măsuri [blocare], până când va fi disponibil un vaccin, va provoca daune ireparabile, iar persoanele defavorizate vor fi afectate în mod disproporționat”.

„Adoptarea de măsuri pentru protejarea persoanelor vulnerabile ar trebui să fie obiectivul central al răspunsurilor de sănătate publică la COVID-19. Cu titlu de exemplu, casele de îngrijire medicală ar trebui să utilizeze personalul cu imunitate dobândită și să efectueze teste PCR frecvente ale personalului și vizitatorilor. Rotația personalului ar trebui redusă la minimum. Pensionarii care stau acasă ar trebui să primească alimente și alte elemente esențiale la domiciliu. Când este posibil, ar trebui să întâlnească cu membrii familiei în spațiu deschis”.

„Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung”, se mai spune în petiție.

„Rezultatele includ rate mai mici de vaccinare la copii, agravarea bolilor cardiovasculare [cardiace], mai puține screening-uri ale cancerului și deteriorarea sănătății mintale - ceea ce va conduce la creșterea mortalității în anii următori, cu clasa muncitoare și cu tinerii care poartă cea mai grea povară. ”

„A lăsa elevii în afara școlii este o nedreptate la fel de gravă”, adaugă declarația.

„Celor care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită imediat să-și reia viața în mod normal, iar măsuri simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și rămânerea acasă atunci când sunt bolnavi ar trebui să fie respectate de toată lumea pentru a consolida pragul de imunitate de turmă”.

„Școlile și universitățile ar trebui să fie deschise. Activitățile extracurriculare, cum ar fi sportul, ar trebui reluate. Adulții tineri cu risc scăzut ar trebui să lucreze normal, și nu acasă”.

În cele din urmă, declarația solicită reluarea vieții normale, afirmând că „restaurantele și alte afaceri ar trebui să se deschidă. Arta, muzica, sportul și alte activități culturale ar trebui să fie reluate”.

Petiția se transformă într-un ecou al cuvintelor președintelui Trump de la începutul acestei săptămâni, când a revenit la Casa Albă și le-a cerut americanilor să nu trăiască cu teamă sau să lase virusul să le domine viața de zi cu zi.

Mai mult, un studiu publicat recent în revista de specialitate The Lancet constată că „distanțarea fizică, închiderea școlilor, restricțiile comerciale și blocarea țărilor” agravează malnutriția infantilă globală.

Experții au avertizat, de asemenea, că vor exista 1,4 milioane de decese la nivel global din cauza infecțiilor TBC netratate din cauza blocării.