ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs la granița dintre Irak și Iran. Seismul s-a soldat cu un număr mare de victime în ambele țări, dar și cu pagube uriașe.

Cel puțin 200 de persoane și-au pierdut viața, iar alți peste 1.650 de oameni au fost răniți, în timp ce echipele de salvare caută zeci de oameni sub dărâmături, potrivit ultimului bilanț al victimelor, anunță agențiile de presă.
 
Cele mai multe victime s-au înregistrat în nord-vestul Iranului, însă seismul a ucis oameni și în Irak, în regiunea nordică, locuită de kurzi. Un video arată momentul în care o televiziune își întrerupe o transmisiune live din Kurdistanul Irakian din cauza forței cutremurului.

În ambele țări au fost raportate distrugeri serioase. În urma cutremurului, s-au prăbușit clădiri în mai multe localități și de o parte, și de cealalta a graniței.

Seismul s-a produs la ora locală 19:18, în Kurdistanul Irakian, la mică distanță de granița cu Iranul. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de doar 34 de kilometri. USGS, institutul seismologic american a anunțat inițial că e un cutremur de 7,2 pe scara Richter, iar ulterior a revizuit magnitudinea, la 7,3.

Seismul a fost puternic resimțit nu doar în cele două țări, dar și în Israel, Iordania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Siria, Liban.

Cutremurul a fost înregistrat și de INFP, inițial cu o magnitudine de 6,7 pe Scara Richter.