ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Ultimul bilanț al catastrofei feroviare produse în sudul Italiei, unde două trenuri s-au ciocnit, indică 23 morți și 50 de răniți. Operațiunile de salvare continuă, autoritățile precizând că bilanțul tragediei ar putea crește.
 
ACTUALIZARE Bilanțul victimelor a crescut la 20 de morți, a declarat marți presei un oficial regional, adăugând că zeci de persoane se află în spital, unele cu răni grave, relatează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe încearcă să afle prin Consulatul român din Catania, care a contactat autoritățile italiene, dacă printre victimele tragediei feroviare se află români.
 
ACTUALIZARE "Zeci de echipe de salvare lucrează pentru a scoate victimele dintre rămășițele trenului", a spus un purtător de cuvânt al pompierilor, Luca Cari.
 
Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri.  

"Intervenția este complicată deoarece accidentul s-a produs în plină zonă rurală", a adăugat el.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie.

"Nu ne vom opri până nu se va face lumină. Acum este momentul lacrimilor și trebuie în primul rând să recuperăm victimele și răniții", a declarat prim-ministrul de la Milano, înainte de a-și anunța întoarcerea de urgență în capitala italiană, citat de Agerpres.
 
(știrea inițială)

12 persoane au fost ucise și câteva zeci au fost rănite în urma unei coliziuni frontale a două trenuri care circulau în sudul Italiei, informează BBC.

Cele două trenuri s-au ciocnit pe traseul dintre Andria și Corlato, pe linia ferată care face legătura dintre cele două orașe.

"Cred că sunt mulți morți", a spus șeful poliției locale, Riccardo Zingaro. Unele dintre vagoanele celor două trenuri au fost aproape distruse, a mai spus el.

Unul dintre cei salvați dintre rămășițele trenurilor a fost un mic copil. Deocamdată nu este clar ce a provocat coliziunea, care s-a petrecut pe vreme bună la ora locală 11:30 în regiunea Apulia, din sud.

Salvatorii au instalat un spital de campanie la locul accidentului, pentru a face față numărului mare de răniți. Premierul Matteo Renzi a întrerupt o călătorie la Milano și s-a întors la Roma.

Cei mai mulți dintre pasageri erau studenți și muncitori, anunță presa italiană.