Peste 4000 de credincioși din întreaga lume au participat la înmormântarea Părintelui Efrem Filotheitul, fostul stareț al Mănăstirii atonite Filoteu, informează Basilica., citând Orthodoxia News Agency.

Potrivit sursei citate, Părintele Efrem Filotheitul a fost înmormântat, miercuri, la mănăstirea „Sfântul Antonie” din Arizona. Slujba înmormântării a fost oficiată de Arhiepiscopul Elpidofor al Americii și de Mitropoliții Alexie al Atlantei, Gherasim de San Francisco și Isaia al Denver-ului, informează Orthodoxia News Agency.

Monahul a trecut la cele veșnice duminică, 8 decembrie,  la ora 07:00 (ora României), la vârsta de 92 de ani.

Părintele Efrem s-a născut în Volos – Grecia, în anul 1927. A avut o copilărie grea și a fost inspirat de viețuirea evlavioasă a mamei sale, care a intrat în monahism spre finalul vieții. A mers în Sfântul Munte Athos, unde a devenit ucenicul Cuviosului Iosif Isihastul. A fost tuns în monahism în 1948, primind numele Efrem.

În 1973 a devenit stareț al mănăstirii Filoteu. În a doua parte a vieții sale, părintele Efrem s-a mutat în Statele Unite ale Americii unde a întemeiat peste șaptesprezece așezăminte monahale.