ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au participat la o manifestaţie ce a avut loc la periferia Moscovei, acesta fiind primul miting autorizat al opoziţiei după un an şi jumătate, relatează AFP în pagina online.

Mitingul a fost organizate de bloggerului şi opozantului Aleksei Navalnîi. Deşi autorizată de Primăria Moscovei, manifestaţia a fost exilată într-o suburbie din sud-estul capitalei ruse, la 15 kilometri de centrul oraşului, şi încadrată de un important dispozitiv de securitate.

Purtând drapeluri în culorile Rusiei, manifestanţii au afişat pancarte pe care scria "Cine l-a ucis pe Nemţov?", "Propaganda ucide" sau "Încetaţi să minţiţi, încetaţi să furaţi".

"Oamenii care sunt aici sunt cei care cred în ceva mai bun. Noi nu luptăm împotriva lui Putin, ci împotriva oamenilor care nu cred că este posibil să schimbi ceva. Schimbarea este posibilă şi noi vom ajunge acolo", a declarat Navalnîi pe scenă.

"Nu am alt obiectiv decât să-mi păstrez demnitatea. Să rămânem oameni oneşti", a mai spus acesta.

Poliţia din Moscova a anunţat că la la manifestaţie au participat 4.000 de persoane dar organizatorii au afirmat că au fost 7.000 de manifestanţi.

"Cerem dreptul de a participa la alegeri. Cerem sfârşitul războaielor, abolirea cenzurii, eliberarea deţinuţilor politici şi lupta împotriva corupţiei", au anunţat organizatorii manifestaţiei pe pagina de Facebook a evenimentului.

Această manifestaţie a opoziţiei a fost prima autorizată la Moscova după mai mult de un an şi jumătate. Aceasta intervine la o săptămână după alegerile regionale care au confirmat dominaţia partidului pro-Kremlin Rusia Unită, dar pe care opozanţii, aproape excluşi de la scrutin, le denunţă din cauza fraudelor.