ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 7.500 de persoane s-au adunat pe străzile capitalei Germaniei pentru a lua parte la Marșul pentru viață.

„A douăsprezecea ediție a Marșului pentru Viață de la Berlin, desfășurată sâmbătă, 17 septembrie, a fost un succes fantastic și o mărturie impresionantă pentru viață!”, a declarat Martin Lohmann, președinte al „Bundesverband Lebensrechte” (BVL – Asociația Federală pentru Dreptul la viață).
 
Cinci episcopi germani au mers alături de participanți, în primele rânduri. Cu câteva zile înainte de eveniment, președintele Conferinței Episcopale Germane, Cardinalul Reinhard Marx, a trimis un comunicat de presă în sprijinul mișcării pro-viață și al participanților, potrivit stiripentruviață.ro
 
Marșul a reunit 13 grupuri pro-viață din Germania. Este continuatorul așa-numitului „Marș al celor 1.000 de cruci”, un protest tăcut în care oamenii purtau 1.000 de cruci albe în amintirea celor 1.000 de copii care sunt avortați în fiecare zi în Germania.

O tânără cu sindrom Down a vorbit despre viața ei: „Viața este ceva foarte valoros. Acest lucru este valabil și pentru mine, și pentru toate celelalte ființe umane”. O mamă care are cinci copii și e însărcinată cu al șaselea a dezvăluit că e posibil ca acesta să trăiască doar pentru câteva momente după naștere, însă a decis să-l nască. Alte femei au descris experiențele traumatizante ale avorturile pe care le-au făcut.
 
Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Extremiști de stânga și activiști homosexuali au încercat, cu violență, să întrerupă marșul cu tobe, sloganuri și gesturi obscene. Unul dintre extremiști a reușit să sară peste baricadele instalate de poliție și a scuipat un politician, Beatrix von Storch, care se afla în primele rânduri.
 
Participanții nu s-au lăsau intimidați și au continuat marșul în sprijinul vieții.
 
În Germania, ca în toate țările unde se organizează Marșul pentru viață, numărul participanților crește de la an la an pentru că, în ciuda contestărilor activiștilor de extremă stânga, din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că avortul afectează nu doar copilul, ci și familia și întreaga societate.