Peste 70 de triburi siriene au emis sâmbătă o declarație comună, în care anunță formarea unei noi forțe unite care să lupte împotriva milițiilor și trupelor străine sprijinite de SUA în nordul Siriei.

Triburile din provinciile  Al-Hasakah, Alep și Al-Raqqa s-au reunit în orașul Deir Hafer, unde au stabilit că își vor uni forțele pentru a expulza SUA și milițile susținute de americani din provinciile lor. Reuniunea a fost denumită „Triburile siriene împotriva intervenției străine și a prezenței americane pe pământul sirian”, informeaza site-ul almasdarnews.com.

Având în vedere dimensiunea acestor triburi, ele ar putea constitui o problemă serioasă pentru Forțele Democratice Sriene (FDS) sprijinite de SUA, din nordul Siriei, dacă vor primi asistență militară din partea Armatei siriene.

Președintele Bashar Al-Assad avertiza recent, în cadrul unui interviu pentru Rusia Today, că forțele sprijinite de SUA și trupele străine din nordul Siriei vor avea parte de o ripostă militară dacă nu se retrag.

”Singura problemă care rămâne astăzi în Siria sunt Forțele Democratice Siriene (FDS)”, a declarat președintele sirian, ale cărui trupe au reușit să recucerească peste 60% din teritoriu de la rebeli și jihadiști, în principal cu ajutorul aliatului rus.   

”Avem două opțiuni în vederea soluționării acestei probleme. Noi am deschis mai întâi calea unor negocieri, pentru că majoritatea membrilor (FDS) sunt sirieni. Dacă asta nu merge, ne vom elibera teritoriile prin forță. Nu avem altă opțiune”, a subliniat el.   Susținute militar de Statele Unite, FDS - o coaliție alcătuită din combatanți kurzi și arabi - au jucat un rol crucial în lupta contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI), pe care l-au alungat din mai multe regiuni din Siria, inclusiv din fieful lor de la Rakka, și cu care continuă să lupte într-o parte a provinciei Deir Ezzor (est).2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.