ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 700 de canadieni care au refuzat vaccinul anti-Covid și au fost afectați de dictatele federale care au impus vaccinarea Covid s-au unit pentru a intenta un proces colectiv de milioane de dolari împotriva guvernului federal al prim-ministrului Justin Trudeau, potrivit LifesiteNews

Pe 22 septembrie, avocatul constituțional al Alberta Leighton Gray de la Gray Wowk Spencer LLP, o firmă care a ajutat de multe ori în cauze legale persoane care au refuzat vaccinul, a intentat procesul în numele reclamanților în instanța federală.

Procesul îi numește în mod special pe procurorul general al Canadei, precum și pe Majestatea Sa Regele drept inculpați. Reclamanții acuză faptul că guvernului federal al lui Trudeau a discriminat în mod deschis canadienii care au ales să nu primească vaccinurile, în special „din motive religioase sau privind caracteristicile genetice”.

„Reclamanții susțin că pârâții (guvernul federal) au comis delictul de abuz de putere în funcția publică, comportându-se în mod deliberat în mod ilegal în exercitarea funcțiilor lor publice”, se arată în dosar.

„Pârâții, cu bună știință și cu rea-credință, au acționat în mod ilegal ieșind din sfera autorității lor prin implementarea și menținerea ordonanțelor provizorii (dictatelor Covid ale lui Trudeau).”

Procesul susține că guvernul federal a încălcat o multitudine de drepturi ale reclamanților, precum și drepturile prevăzute în Legea canadiană a drepturilor omului.

În ansamblu, procesul are în vedere trei domenii în care au fost afectați reclamanții. Sunt oameni care au fost concediați pentru că nu au primit vaccinurile conform directivelor guvernamentale, oameni care nu au putut călători deloc din cauza interdicțiilor impuse de Trudeau și cei care se încadrează în ambele categorii.

În total, în proces se solicită despăgubiri de 500.000 de dolari per reclamant pentru încălcarea drepturilor prevăzute în carte, precum și despăgubiri pentru suferința psihică de 200.000 de dolari de persoană și încă 200.000 de dolari pentru daune economice.

Procesul colectiv este deschis în acest moment și se acceptă în continuare mai mulți participanți, care trebuie să fie nevaccinați și să fi suferit ca urmare a dictatelor federale Covid.

Gray a cerut ca procesul să se desfășoare la o instanță federală din Edmonton, Alberta.

În octombrie 2021, prim-ministrul Justin Trudeau a anunțat ordine fără precedent care impuneau vaccinarea obligatorie Covid a tuturor lucrătorii federali și a celor din sectorul transporturilor și a declarat că persoanele care refuză să se vaccineze nu vor mai putea să călătorească cu avionul, vaporul sau cu trenul, atât pe plan intern, cât și internațional.

De asemenea, în proces se pune sub semnul întrebării siguranța vaccinurilor ARNm anti-Covid, susținând că guvernul federal a manifestat „neglijență în proiectarea, dezvoltarea, testarea, acordarea de licențe, distribuția, monitorizarea, comercializarea și vânzarea vaccinurilor COVID-19”.

„Implementarea ordinelor de vaccinare de către pârâți a fost nechibzuită, deoarece a supus reclamanții unui risc de vătămare în mod obiectiv inutil. O astfel de conduită nerezonabilă a cauzat, atât din punct de vedere faptic, cât și juridic, prejudiciile suferite de reclamanți”, se arată în proces.

Procesul susține, de asemenea, că guvernul federal a încălcat Legea privind nediscriminarea în baza informațiilor genetice, impunând forțat ca persoanele nevaccinate să facă un test PCR Covid, care preleva material genetic.

În ceea ce privește vaccinurile anti-Covid, există tot mai multe dovezi cu privire la efectele adverse grave, inclusiv asupra copiilor.