ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiatorul, din tabăra pro-Brexit, susține că a pornit petiția înainte de referendum, când credea că votul va fi pro-UE.

Un parlamentar britanic a dezvăluit că petiția ce solicita un al doilea referendum privind apartenența Marii Britanii la UE este investigată în privința adăugării unor semnături frauduloase, scrie Huffingtonpost.co.uk, citat de hotnews.  

După ce s-a aflat că petiția, ce adunase duminică după-amiază peste 3 milioane de semnături, a fost de fapt inițiată de un membru al taberei pro-Brexit, au apărut informații că zeci de mii de semnături sunt potențial false. 

Datele de pe site-ul parlamentar pentru petiții arată că peste 39.000 dintre cei care și-au adăugat numele ar proveni din Vatican, cu o populație de 800 de persoane, iar 23.000 de semnături ar veni din Coreea de Nord, un stat izolat, cu Internetul cenzurat. 

Helen Jones, președinta Comitetului pentru petiții, a spus că autoritățile parlamentare investighează potențialele semnături frauduloase. Cele descoperite ca fiind false vor fi șterse, acuzându-i pe cei care fac așa ceva că "subminează cauza pe care pretind că o sprijină”. 

The Guardian subliniază că petiția ar trebui semnată doar de britanici, însă pe site-ul ei se cere să se bifeze că semnatarul are cetățenia britanică și să se furnizeze un cod poștal.

Potrivit publicației citate, mai multe persoane din toată lumea au scris pe Twitter că au semnat, deși nu aveau dreptul. Și un cititor HotNews, userul "dumitrică", susine că a semnat cu date false și a primit pe e-mail  "certificarea celei de a 2,834,637 semnături."

Interesant este faptul că petiția a fost inițiată de un susținător al taberei Leave, care spune că a făcut acest lucru cu o lună în urmă, când se părea că la referendum se va vota pro-UE și că inițiativa sa „prematură” ar fi fost deturnată.