ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Donald Trump nu va putea lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, întrucât știe cu certitudine că regimul de la Phenian are armament nuclear care potea fi utilizat ca ripostă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„În privința Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, întrucât nu doar suspectează, ci știu cu certitudine că Phenianul are arme nucleare. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reiterat în mai multe rânduri că este imposibil să ne gândim că Statele Unite sau oricine altcineva pot avea informații certe în proporție de sută la sută despre absolut toate instalațiile militare nucleare", a spus Lavrov într-un interviu acordat unui post rus.

„Nu încerc să protejez Coreea de Nord, spun pur și simplu că practic toată lumea este de acord cu această evaluare”, a explicat Serghei Lavrov, potrivit agenției de știri Tass.

Șeful diplomației ruse a precizat că această logică a fost împărtășită de aproape toți omologii săi prezenți la reuniunea Adunării Generale ONU. În același timp, Lavrov a subliniat că Statele Unite ar trebui să fi tras învățăminte în urma intervenției militare în Irak.
 
„Sper că Washingtonul va avea această logică. Altfel, situația va degenera și vor avea de suferit mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovați din Coreea de Sud, Coreea de Nord; sigur că și Japonia, Rusia și China sunt foarte aproape de acea zonă”, a spus oficialul rus.
 
Sâmbătă, Serghei Lavrov a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Coreea de Nord, îndemnând „mințile înfierbântate” să înceteze „abordarea copiilor de grădiniță”, după insultele între președintele Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. 

Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un „nebun" vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că președintele SUA este „senil" și „deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va „distruge total" Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

Sâmbătă, bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a Administrației americane. 
 
În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administrației Donald Trump face „inevitabil” un atac cu rachete asupra Statelor Unite și l-a jignit din nou pe liderul de la Casa Albă.