ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi schimburi de acuzații între Phenian și Washington.  Șeful diplomației nord-coreene Ri Yong-Ho a spus, luni, la New York, că președintele Donald Trump a „declarat război” țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri. Inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian nord-coreean, relatează Reuters și AFP, conform Agerpres.


„Toată lumea ar trebui să-și amintească clar că Statele Unite au declarat primele război țării noastre', le-a spus ministrul de externe Ri Yong-Ho jurnaliștilor la New York, unde a participat la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

„Din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere strategice americane chiar și atunci când acestea nu se află în spațiul nostru aerian”, a declarat șeful diplomației nord-coreene.

Sâmbătă, bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un "mesaj clar" Phenianului, ale cărui provocări și ambiții nucleare au declanșat furia președintelui Donald Trump, a informat Pentagonul.

Escalada verbală între președintele american și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârșitul săptămânii trecute când Donald Trump a afirmat despre liderul de la Phenian că este un „nebun”, în timp ce regimul nord-coreean a anunțat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.