ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarul german Philipp Missfelder a murit azi-dimineaţă la numai 35 de ani, această ştire luându-i prin surprindere chiar şi pe cei mai apropiaţi colaboratori ai lui. Până la această oră, cauza decesului se presupune a fi fost o embolie pulmonară.

Tânărul politician german era membru al parlamentului (Bundestag) încă din 2005 şi unul dintre colaboratorii foarte apropiaţi ai cancelarului german Angela Merkel. În anul 2009, Missfelder a devenit purtător de cuvânt pe probleme de politică externă al CDU, fiind cotat că având cele mai mari şanse să acceadă în viitorul apropiat în funcţia de ministru de Externe al Germaniei, scrie jurnalistul Robert Turcescu pe turcescu.ro.

Missfelder îşi câştigase notorietatea de foarte bun cunoscător al spaţiului est-european şi al situaţiei din Rusia. Anul trecut, Philipp Missfelder a dat naştere unei vii controverse în Germania şi nu numai după ce a acceptat invitaţia fostului cancelar Gerhard Schroder de a participa la aniversarea acestuia, petrecerea având loc la Sank Petersburg. (De notat că Schroder lucrează pentru Gazprom de câţiva ani, el preluând un post de conducere în compania rusească chiar în anul în care a pierdut funcţia de cancelar în faţa Angelei Merkel).

La petrecerea dată de Schroder la Sankt Petersburg a participat şi Vladimir Putin. Colegii din CDU ai lui Missfelder l-au criticat pentru prezenţa lui în preajma lui Putin.

Phillipp Missfelder a fost ani mulţi preşedintele Junge Union, organizaţia de tineret a CDU. Din această poziţie el a fost secondat de trezorierul Daniel Walther, un personaj foarte legat de România. Walther a condus la Bucureşti firma Cassidian, care s-a ocupat de implementarea programului EADS.