ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piatra funerară  a lui Karl Marx, părintele comunismului, aflată la Londra, a fost  vandalizată cu un ciocan, relatează The Guardian.

Piatra funerară de marmură, situată în cimitirul Highgate, și pe care se află numele lui Marx, alături de cel al soției și nepotului său, a fost atacată cu ceea ce pare a fi un ciocan, administratorii cimitirului afirmând că a fost vorba de „un atac deliberat asupra memoriei lui Karl Marx însuși”.
„Un atac deliberat și susținut asupra monumentului clasificat în clasa I pe lista monumentelor este foarte deranjant. Niciodată nu va mai fi la fel și va purta aceste urme și pe viitor”, a spus administratorul.

Marx este coautor al Manifestul Partidului Comunist, alături de Friedrich Engels. Potrivit Manifestului, toată istoria omenirii este bazată pe diferențele de clasă. Teoriile lui Marx au fost folosite de adepții lucrărilor sale pentru a pune bazele comunismului, un regim în care clasele sociale și proprietatea privată dispar. 

Anul trecut, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost acuzat că ignoră cele peste 100 de milioane de victime ale comunismului prin participarea sa la dezvelirea unei statui a lui Karl Marx și prin discursul rostit în apărarea părintelui comunismului în Biserica lui Constantin din Trier, edificiu ridicat de Împăratul Roman Constantin cel Mare, primul lider creștin al marelui Imperiu.