ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pilot al companiei letone Air Baltic și trei membri ai echipajului au fost debarcați dintr-un avion de linie care decola sâmbătă de la Oslo spre Grecia, după ce au picat testele de alcoolemie, a anunțat poliția norvegiană, citată de AFP și DPA.

"Rezultatele testelor de alcoolemie au confirmat că patru din cei cinci membri ai echipajului aveau o alcoolemie peste limita legală de 0,2 la mie", a declarat pentru AFP procurorul Edith Ek Sorensen, citat de Agerpres.

Pilotul, copilotul și două însoțitoare de zbor — toți originari din Letonia și angajați ai Air Baltic — au fost reținuți și transportați la spital pentru teste sanguine care să confirme testele de alcoolemie.

Poliția a acționat după ce a primit un apel anonim în jurul orei locale 04.00 (02.00 GMT), a precizat Edith Ek Sorensen. Potrivit cotidianului norvegian Dagbladet, era vorba despre un zbor charter al companiei Startour, cu destinația Creta, cu 109 pasageri la bord.