ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a anunțat că va revizui decretul privind securitatea și migrația pentru a permite guvernului să confiște navele care arborează pavilionul italian.
 
Noua propunere vine în contexul în care un ONG italian, care se ocupă cu transportul migranților, Mediterranea Saving Humans, a anunțat că va aduce un alt vas pe mare, în urma confiscării navei Mare Jonio în luna mai.

Potrivit ziarului italian Il Giornale, Salvini s-a adresat celor care lucrează la decretul privind securitatea „să pregătească toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea a ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”. Aluzie clară la situația privind ONG Sea-Watch și la activitățile căpitanului Sea Watch-3, Carola Rackete, care a spart blocada italiană și a intrat cu forța într-un port italian, cu peste 50 de migranți la bord, în ciuda refuzului autorităților italiene de a permite intrarea.

Săptămâna trecută, autoritățile italiene au confiscat, la Lampedusa, o navă aparținând ONG-ului german Sea-Watch - Sea-Watch 3 - și a arestat-o pe Carola Rackete.

O judecătorare italiană a invalidat marți arestarea acesteia pe motiv că a acționat cu scopul de a salva vieți, însă tânăra germană este vizată în alte două anchete, cu privire la opunere rezistență unui membru al forțelor de ordine și ajutorarea imigrației clandestine.

Atenția presei se concentrează asupra înfruntărilor între ONG-uri și Matteo Salvini în privința celor aproximativ 150 de migranți, însă alți 500 de migranți au debarcat, în două săptămâni, pe coastele italiene, cu ajutorul unor ambarcațiuni suficient de solide, relevă statistici oficiale.

Un velier care transporta 83 de pakistanezi a acostat sâmbătă seara la Taranto, în Puglia, în sudul Italiei, provenind din Turcia.