Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a anunțat că va revizui decretul privind securitatea și migrația pentru a permite guvernului să confiște navele care arborează pavilionul italian.
 
Noua propunere vine în contexul în care un ONG italian, care se ocupă cu transportul migranților, Mediterranea Saving Humans, a anunțat că va aduce un alt vas pe mare, în urma confiscării navei Mare Jonio în luna mai.

Potrivit ziarului italian Il Giornale, Salvini s-a adresat celor care lucrează la decretul privind securitatea „să pregătească toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea a ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”. Aluzie clară la situația privind ONG Sea-Watch și la activitățile căpitanului Sea Watch-3, Carola Rackete, care a spart blocada italiană și a intrat cu forța într-un port italian, cu peste 50 de migranți la bord, în ciuda refuzului autorităților italiene de a permite intrarea.

Săptămâna trecută, autoritățile italiene au confiscat, la Lampedusa, o navă aparținând ONG-ului german Sea-Watch - Sea-Watch 3 - și a arestat-o pe Carola Rackete.

O judecătorare italiană a invalidat marți arestarea acesteia pe motiv că a acționat cu scopul de a salva vieți, însă tânăra germană este vizată în alte două anchete, cu privire la opunere rezistență unui membru al forțelor de ordine și ajutorarea imigrației clandestine.

Atenția presei se concentrează asupra înfruntărilor între ONG-uri și Matteo Salvini în privința celor aproximativ 150 de migranți, însă alți 500 de migranți au debarcat, în două săptămâni, pe coastele italiene, cu ajutorul unor ambarcațiuni suficient de solide, relevă statistici oficiale.

Un velier care transporta 83 de pakistanezi a acostat sâmbătă seara la Taranto, în Puglia, în sudul Italiei, provenind din Turcia.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews