ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prestigioasa revistă germană Der Spiegel le cere sâmbătă britanicilor să aleagă să rămână în Uniunea Europeană, într-un număr special în mare parte în engleză și plasat sub titlul „Please don’t go” („Vă rugăm să nu plecați”), transmite AFP.

Cu drapelul Union Jack pe prima pagină, săptămânalul explică de ce Germania are nevoie de britanici”, cu 23 de pagini atât în engleză, cât și în germană.

„Alegerea este între un moment de mândrie și un nou viitor construit împreună”, scriu într-un editorial redactorii-șefi ai Spiegel — Klaus Brinkbaumer și Florian Harms.

„Dacă Marea Britanie este inteligentă, va rămâne membră a Uniunii Europene, deoarece va recunoaște că viitorul Occidentului este în joc”, adaugă ei, subliniind că referendumul britanic de la 23 iunie este „un moment istoric”.

„Dacă Marea Britanie este inteligentă, va realiza că nu este o putere de una singură, că va pierde multe odată cu un vot în favoarea Brexit la 23 iunie și va câștiga puțin dintr-un scurt moment de mândrie”, insistă cei doi reprezentanți ai revistei.

Într-un interviu acordat Der Spiegel și din care au fost prezentate extrase încă de vineri, ministrul german de finanțe Wolfgang Schauble avertizează Marea Britanie că „înăuntru este înăuntru, iar afară este afară” și că, prin urmare, Londra nu va mai beneficia de avantajele pieței unice europene în cazul unui Brexit.

„Retragerea Marii Britanii ar fi o pierdere grea” pentru Uniunea Europeană, declară ministrul, care s-a aflat la Londra pentru a susține rămânea Regatului Unit în blocul comunitar.