ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În țara în  care un copil a fost condamnat la „moarte demnă” de justiție, un judecător salută „colapsul” familiei naturale, arătănd că în societatea de azi din Marea Britanie realitatea în care copiii pot fi crescuți de mai mulți părinți sau de părinți de același sex este un lucru salutabil. 

A devenit tot mai clar că în lumea de azi dacă te pronunți în favoarea familiei naturale ești considerat o relicvă a Evului Mediu. În schimb, dacă spui că poligamia, homosexualitatea sau „închirierea uterului” sunt lucruri bune, treci drept un „luminat”.

Sir James Munby, judecător englez la Înalta Curte pentru cazuri de justiția Familiei pentru Anglia și Scoția, a reușit să împartă Regatul Unit în două, declarând că este „binevenită prăbușirea familiei naturale”.
 
Într-un discurs, Sir James Munby, președintele Înaltei Curți, a declarat că există o nouă realitate- cea a familiilor cu un singur părinte, a căsătoriilor între persoane de același sex și a familiilor care adoptă, scrie Daily Mail.


„Este o realitate pe care ar trebui să o salutăm și să o aplaudăm”, a spus judecătorul, pentru care, aplaudarea unei noi forme de viață de familie reprezintă, mai degrabă,  un pas înainte făcut de o personalitate publică  în direcția respingerii familiei normale, cu doi părinți, bărat și femeie, ca fiind cel mai bun model pentru creșterea copiilor.

Iată ce a declarat magistratul englez:

„Astăzi, în Regatul Unit, familia preia o varietate de forme aproape infinite. Mulți sunt căsătoriți în conformitate cu ritualurile religiilor necreștine. Anumite persoane trăiesc împreună ca și cupluri, căsătoriți sau nu, și cu părinți care nu pot fi întotdeauna de sex opus. Copiii trăiesc în familii unde părinții lor pot fi sau nu căsătoriți. Ei pot fi crescuți de un singur părinte, de doi părinți sau chiar de trei părinți. Părinții lor pot fi, sau nu, părinții lor naturali. Ei pot fi copii ai unor părinți cu rădăcini creștine, etnice sau naționale foarte divesre. Poi fi copii din relații poligame. Unii copii sunt crescuți de doi părinți de același sex. Unii copii sunt concepuți prin inseminare, cu ajutorul unui donator. Unii copii pot fi rezultatul unor acorduri cu mame-surogat. Faptul este că mulți adulți și copii, prin alegerea lor sau datorită circumstanțelor, trăiesc în familii mai mult sau mai puțin asemănătoare cu ceea ce, până relativ recent, era identificat drept un nucleu tipic al familiei. Aceasta, subliniez, nu este doar realitate; este, cred, o realitate pe care ar trebui să o acceptăm și să o aplaudăm.”


Nu sunt primele comentarii controversate privind familia făcute de unul dintre cei mai cunoscuți judecători din Anglia.

În 2014, Sir James a ținut un discurs, în care a lansat acuzații la adresa „valorilor Victoriene”  și în care condamna „influența dominantă exercitată de bisericile creștine” în trecut.