ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desfășurat duminică, pe muntele biblic din Egipt, evenimentul Sinai Climate Partnership a avut drept scop recrutarea de lideri religioși din lumea întreagă pentru acțiuni mai rapide și mai hotărâte împotriva Schimbării Climatice.

Reuniunea a început cu gestul al activistului ecologist evreu Iosif Ambramovici de a zdrobi niște tăblițe de pământ, ca semn că cele Zece Porunci ale lui Moise nu sunt suficiente pentru a „salva planeta”, informează publicația Times of Israel.

Abramovici este și întreprinzător în domeniul energiei solare.

În gestul său de zdrobire a „Tablelor Legii” (pe care Alexandru Florian de la Institul Elie Wiesel l-ar putea condamna ca fiind antisemit), el a fost secondat de David Miron Wapner, președintele Centrului Interconfesional pentru Dezvoltare Durabilă (!) cu sediul la Ierusalim.

Bizarul eveniment de pe Muntele Sinai, unde Dumnezeu i-a dat lui Moise Tablele Legii, a avut loc în paralel cu COP27, o nouă ediție a conferinței climatice care se desfășoară în stațiunea egipteană Sharm-El-Sheikh.

El a fost organizat de mai multe organizații interconfesionale și ecologiste: pe lângă Centrul condus de Wapner, au mai participat Elijah Interfaith Institute, ONG-ul The Peace Department, Inițiativa Națiunilor Unite „Credință pentru Pământ”, compania lui Abramovici Gigawatt Global și organizația ecologistă israeliană Adam Teva VDin.

După ce au fost sparte „vechile Table ale Legii”, au fost lansate alte „Zece Porunci” climatice. Ele sunt următoarele:

1. Noi suntem administratorii acestei lumi.

2. Creația este manifestarea divinității.

3. Totul în viață este interconectat.

4. Nu face rău.

5. Îngrijește-te de ziua de mâine.

6. Ridică-te deasupra ego-ului lumii noastre.

7. Schimbarea climatului nostru interior.

8. Pocăiește-te și întoarce-te.

9. Orice acțiune contează.

10. Folosește-ți mintea, deschide-ți inima.

Evenimente similare au avut loc la Londra (condus de fostul Arhiepiescop de Canterbury), Ierusalim, Salt Lake City și pe Muntele Saint Francis în SUA, Ecuador, Australia, în India – pe Muntele Abu și în Calcutta.

La aceste evenimente ecumenico-ecologiste au participat evrei, creștini, musulmani, hinduși și budiști.

Însuși Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a găsit de cuviință să transmită un mesaj de solidaritate cu aceste manifestări, în care a denunțat „abuzurile împotriva naturii și a exploatării resurselor” drept „un păcat împotriva lui Dumnezeu Creatorul și a creației sale”.