ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal de proporții a izbucnit în Marea Britanie, după ce tabloidul The Sun a publicat fotografii în care Regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 6 ani, apare în ipostaze în care pare să facă, în joacă, salutul nazist.

Imaginile sunt preluate dintr-o înregistrare video alb-negru din 1933, publicată de tabloid pe internet. Înregistrarea controversată îl arată pe Edward al VIII-lea cum le învăță pe regină, pe sora ei, Margaret, cât și pe mama lor, salutul nazist în grădina de la castelul Balmoral.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat într-un comunicat:”Este dezamăgitor că un film făcut în urmă cu 80 de ani și provenind, se pare, din arhivele personale ale familiei regale a fost obținut și exploatat în acest mod”, potrivit AFP, transmite Agepres.