ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția a returnat articole de îmbrăcăminte ale unei creatoare de modă tanzaniene, pe care l-a recuperat în timp ce executa un mandat de percheziție în casa fostului funcționar al Departamentului de Energie (DOE), Sam Brinton, din administrația Biden, relatează Foxnews.  

Departamentul de poliție al Autorității Aeroporturilor Metropolitane din Washington (MWAA) a confirmat că hainele au fost returnate Asyei Khamsin, care a susținut că Brinton a purtat public îmbrăcăminte pe care ea a creat-o, haine care se aflau în geanta ei, pe care a raportat-o dispărută pe Aeroportul Național Ronald Reagan cu ani în urmă. În mai, ofițerii de poliție MWAA au executat un mandat de percheziție în legătură cu cazul la reședința lui Brinton din Maryland.

„Departamentul de poliție MWAA poate confirma că am returnat obiectele victimei, iar poliția a păstrat fotografii ale probelor pentru o urmărire penală”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al MWAA, Crystal Nosal.

La câteva săptămâni după executarea mandatului de percheziție, Brinton a fost acuzat de furt de articole în valoare de peste 1.000 de dolari. Audierea preliminară în acest caz, al cărui dosar a fost depus la Tribunalul General Arlington, a fost amânată până în decembrie.

În februarie, cam în aceeași perioadă în care poliția MWAA a aflat despre presupusul furt al lui Brinton la Aeroportul Național Ronald Reagan, Khamsin a declarat, într-un interviu pentru Fox News Digital, că a văzut imagini în articole de presă în care Brinton purta haine cu modelele ei personalizate. Khamsin a adăugat că aceleași haine le împachetase într-o geantă care a dispărut pe aeroport pe 9 martie 2018.

„Am văzut imaginile. Acestea erau modelele mele personalizate, care s-au pierdut în acea geantă în 2018”, a spus Khamsin la Fox News Digital la acea vreme. „A purtat hainele mele, care au fost furate”.

După ce a văzut imaginile cu Brinton și relatări că Brinton ar fi furat și alte bagaje din aeroport, Khamsin a depus un raport la poliția din Houston, unde locuiesc ea și soțul ei. Departamentul de poliție din Houston a declarat ulterior că a transmis cazul FBI-ului.

„MWAA a returnat Asyei Khamsin diverse pachete de îmbrăcăminte recuperate după executarea mandatului de percheziție. Aceste articole au fost returnate în pungi de probe sigilate”, a declarat Peter Hansen, un avocat din Washington, D.C., care o reprezintă pe Khamsin.

În plus, Khamsin a intentat vineri un proces civil împotriva lui Brinton legat de furt.
Între timp, Brinton – care se declară persoană non-binară cu fluiditate de gen – a scăpat de închisoare în două cazuri separate în Minnesota și Nevada, care implică furt de bagaje.

Poliția l-a acuzat pe Brinton în octombrie că a furat bagajele unui călător în valoare totală de 2.325 de dolari de pe banda de bagaje din aeroportul Minneapolis-St. Paul, după ce a zburat de la Aeroportul Național Ronald Reagan din Washington, D.C., pe 16 septembrie.

De asemenea, la începutul lunii decembrie, procurorii din Las Vegas l-au acuzat pe Brinton de furt al unui articol evaluat între 1.200 și 5.000 de dolari. Poliția l-a acuzat pe Brinton că a furat, pe 6 iulie, o valiză cu o valoare totală estimată la 3.670 de dolari, de pe Aeroportul Internațional Harry Reid din Las Vegas. Geanta conținea bijuterii evaluate la 1.700 de dolari, îmbrăcăminte în valoare de 850 de dolari și machiaj evaluat la 500 de dolari.

Brinton se afla într-o călătorie oficială finanțată de contribuabili către centrul de securitate națională din Nevada din Las Vegas în momentul presupusului furt.

Brinton a riscat până la 15 ani în total de închisoare pentru cele două presupuse furturi. Cu toate acestea, în ambele cazuri, judecătorii au decis că pedeapsa cu închisoarea nu este necesară.