ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din Essex a fost alertată despre o „petrecere” ilegală în Essex, dar a dat peste zeci de pensionari care așteptau la rînd pentru a fi vaccinați. Trei mașini de poliție s-au năpustit la Saxon Hall. în Southend-on-Sea, Essex, după ce localnicii îngrijorați ar fi dat semnalul de alarmă că are loc „o petrecere ilegală”, scrie Daily Mail.

Doar că în loc de un party în ilegalitate  ofițerii au găsit zeci de vîrstnici, de 80 și 90, de ani, înșirați la rând pentru vaccin.

„A fost de-a dreptul amuzant când polițiștii, care au fost chemați să pună capăt unei petreceri ilegale, au găsit acolo doar cetăței în vârstă, și de 90 de ani, în scaune cu rotile, sau sprijiniți în bastoane și cadre ajutătoare, așteptând în liniște vaccinul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Saxon Hall.
 
 
Persoanele vârstinice aflate acolo așteptau vaccinul AstraZeneca, dar într-un final a ajuns cel de la Pfizer, cu o oarecare întârziere și în mai puține doze decât era necesar. Așa că oamenii au început să stea la coadă.
 
 
„Așa cum bine știu cetățenii noștri, acționăm imediat atunci când primim apeluri care ne informează în legătură cu încălcări flagrante ale regulilor. Dar suntem gata să ajutăm și atunci când comunitatea noastră are nevoie”, au explicat oficialii poliției.