ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din New York a arestat miercuri seară un bărbat care intrase în catedrala neo-gotică St. Patrick, din centrul Manhattanului, cu două canistre de benzină și dispozitive de aprindere. Incidentul a avut loc la doar două zile după incendiul de la catedrala pariziană Notre-Dame, scrie Agerpres.
 
Bărbatul arestat a declarat că a vrut să scurteze drumul prin catedrală, după ce mașina sa a rămas în pană de benzină, însă răspunsurile îi erau ”incoerente și evazive”, potrivit adjunctului comisarului Departamentului de Poliție al New Yorkului (NYPD) John Miller.

„Nu știm care era starea sa de spirit, care îi era motivația”, a declarat într-o conferință de presă, miercuri seara, Miller.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era „cunoscut de serviciile de poliție”, care îi analizează antecedentele.

Construcția Catedralei Saint-Patrick s-a încheiat în 1878, extensii fiind adăugate de-a lungul anilor, iar o restaurare majoră a fost finalizată în 2015.