ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția israeliană a recomandat, marți seară, autorităților judiciare, după mai mult de un an de investigații, inculparea pentru acte de corupție a premierului Benjamin Netanyahu, informează cotidianul Haaretz și site-ul Ynetnews.com, citate de Mediafax.

Anchetatorii Poliției au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de "Cazul 1000", în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, și de "Cazul 2000", referitor la o presupusă acțiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obțină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicației concurente Israel Hayom.

Directorul general al publicației Yedioth Ahronoth, Arnon Mozes, va fi și el inculpat, precum și omul de afaceri Arnon Milchan, suspectat că i-a oferit cadouri lui Netanyahu.

Potrivit anchetatorilor, după începerea actualului mandat, premierul Netanyahu a primit cadouri în valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari).
 
Premierul Benjamin Netanyahu a susținut pe parcursul investigațiilor că nu a comis nimic ilegal, argumentând că Poliția "nu va găsi nimic pentru că nu este nimic de găsit".