ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția turcă a reținut trei cetățeni ruși care ar avea legături cu organizatia Statul Islamic și, implicit, cu atentatul sinucigaș de marți din Istanbul soldat cu moartea a zece turiști străini, transmite agenția turcă Dogan. 

Consulatul rus de la Istanbul, citat de RT, a confirmat arestarea celor trei cetățeni, precizând că cei trei ruși ar avea legătură cu terorismul internațional. În timpul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din orașul turc Antalya (sudul Turciei) a confiscat documente și CD-uri, scrie The Guardian.

Potrivit agenției de presă turce, raidurile forțele antiteroriste au avut loc miercuri, la o zi după ce un atacator sinucigaș din cadrul grupării Stat Islamic a detonat o bombă în cartierul istor ic Sultanahmet din Istanbul, omorând zece cetățeni străini, majoritatea turiști germani.

Suspecții ar fi avut contacte cu luptători ai grupării Stat Islamic din zone de conflict și au oferit sprijin logistic organizației.

Potrivit autorităților ruse, mii de cetățeni ruși sunt suspectați că au plecat în Siria petnru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic.

Zece persoane, dintre care nouă germani, au fost ucise, și 15 au fost rănite, marți, în atacul sinucigaș cu bombă, în centrul turistic al Istanbulului, potrivit autorităților turce atacatorul fiind un bărbat care are legături cu Siria.