Filip Dewinter, fondatorul partidului patriotic Vlaams Belang,  formațiunea flamandă cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri din Belgia, susține că țara se se află sub asaltul islamului. 

Aflat într-o piață din orașul Anvers,  înconjurat de  migranți musulmani, Dewinter a declarat:

„Bine ați venit în Anvers. Această piață nu este în Marrakech sau Istanbul. Nu, este piața din Anvers, din Sint Jans. Vlaams Belang se opune migrației în masă care a dus la o preluare ostilă a orașului Anvers de către islam. Anvers trebuie să fie din nou un oraș flamand și european, deoarece este și va rămâne al nostru!”, a afirmat politicianul flamand, scrie voiceofeurope.com.

Anterior Dewinter, care nu este la primele declarații anti islam, declara recent:

„În mai multe orașe belgiene precum Bruxelles și Anvers, musulmanii au creat enclave teritoriale islamice. În aceste enclave, marea majoritate a populației este musulmană: femeile poartă hijab, magazinele vând doar halal și toată lumea vorbește arabă. De fapt, este vorba de o preluare ostilă islamică”.

De amintit și că, pentru a doua oară în ultimii 6 ani, partidul  „Islam” va participa la alegerile municipale din Belgia. Formațiunea a anunțat că vrea să creeze un stat islamic și să separe bărbații și femeile în mijloacele de transport public.