ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Filip Dewinter, fondatorul partidului patriotic Vlaams Belang,  formațiunea flamandă cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri din Belgia, susține că țara se se află sub asaltul islamului. 

Aflat într-o piață din orașul Anvers,  înconjurat de  migranți musulmani, Dewinter a declarat:

„Bine ați venit în Anvers. Această piață nu este în Marrakech sau Istanbul. Nu, este piața din Anvers, din Sint Jans. Vlaams Belang se opune migrației în masă care a dus la o preluare ostilă a orașului Anvers de către islam. Anvers trebuie să fie din nou un oraș flamand și european, deoarece este și va rămâne al nostru!”, a afirmat politicianul flamand, scrie voiceofeurope.com.

Anterior Dewinter, care nu este la primele declarații anti islam, declara recent:

„În mai multe orașe belgiene precum Bruxelles și Anvers, musulmanii au creat enclave teritoriale islamice. În aceste enclave, marea majoritate a populației este musulmană: femeile poartă hijab, magazinele vând doar halal și toată lumea vorbește arabă. De fapt, este vorba de o preluare ostilă islamică”.

De amintit și că, pentru a doua oară în ultimii 6 ani, partidul  „Islam” va participa la alegerile municipale din Belgia. Formațiunea a anunțat că vrea să creeze un stat islamic și să separe bărbații și femeile în mijloacele de transport public.