Filip Dewinter, fondatorul partidului patriotic Vlaams Belang,  formațiunea flamandă cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri din Belgia, susține că țara se se află sub asaltul islamului. 

Aflat într-o piață din orașul Anvers,  înconjurat de  migranți musulmani, Dewinter a declarat:

„Bine ați venit în Anvers. Această piață nu este în Marrakech sau Istanbul. Nu, este piața din Anvers, din Sint Jans. Vlaams Belang se opune migrației în masă care a dus la o preluare ostilă a orașului Anvers de către islam. Anvers trebuie să fie din nou un oraș flamand și european, deoarece este și va rămâne al nostru!”, a afirmat politicianul flamand, scrie voiceofeurope.com.

Anterior Dewinter, care nu este la primele declarații anti islam, declara recent:

„În mai multe orașe belgiene precum Bruxelles și Anvers, musulmanii au creat enclave teritoriale islamice. În aceste enclave, marea majoritate a populației este musulmană: femeile poartă hijab, magazinele vând doar halal și toată lumea vorbește arabă. De fapt, este vorba de o preluare ostilă islamică”.

De amintit și că, pentru a doua oară în ultimii 6 ani, partidul  „Islam” va participa la alegerile municipale din Belgia. Formațiunea a anunțat că vrea să creeze un stat islamic și să separe bărbații și femeile în mijloacele de transport public.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews