ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen, lidera formațiunii conservatoare Frontul Național, a lansat un atac dur la adresa UE, denunțând „o lovitură de stat” a Bruxelles-ului în Italia, scrie ziarul La Stampa.

„Pentru prima dată de la prăbușirea regimurilor autoritare în Europa, o țară europeană se confruntă cu o adevărată lovitură de stat, al cărei scop este subminarea scopului alegerilor și instituționalizarea democrației. Evident, în spatele acestei lovituri de forță trebuie să vedem mâna Bruxelles-ului, a piețelor financiare și a Germaniei”. Așa a comentat pe contul său de Twitter lidera Frontului Național, în contextul crizei politice din Italia, după ce președintele Sergio Mattarella a respins candidatul propus de premierul desemnat, Giuseppe Conte, pentru Ministerul Economiei pentru că este eurosceptic.

„Ceea ce se întâmplă în Italia este o lovitură de stat și un jaf contra poporului italian comise de instituții ilegitime. În fața acestei negări a democrației, furia popoarelor sporește peste tot în Europe!'”, a scris Marine Le Pen.

„Domnul Mattarella recurge la o lovitură de stat instituțională. El este în mod normal garantul instituțiilor și trebuie să fie în serviciul Constituției italiene; el este astăzi în serviciul Uniunii Europene și al Comisiei Europene'”, a declarat la rândul său vicepreședintele Frontului Național, Nicolas Bay, pentru France-2.

Partidele care au câștigat alegerile de luna trecută, Liga Nordului și Mișcarea Cinci Stele, au denunțat și ele atitudinea președintelui Italiei, considerând că acesta trebuie destituit pentru că nu a fost de acord cu propunerea lui Conte de la Economie, generând o criză politică din care, așa cum dorește acum Liga Nordului, nu se poate ieși decât prin organizarea de alegeri anticipate.