Co-președintele formațiunii Alternativa pentru Germania, (AfD) partid conservator, anti-imigrațue, consideră că atât criza migranților cât și politicile care au legătură cu acest fenomen sunt cauzate de „ura de sine” a Occidentului. Alexander Gauland, cunoscut pentru atacurile extrem de dure la adresaCaninetului cancelarului Angela Merkel, a vorbit, într-un un interviu pentru  Breitbart Londra, despre impactul politicii ușilor deschise promovate de Berlin, afirmând, printre  altele, că Europa Occidentală „este consumată de ura de sine”.

Rugat să comenteze un discurs recent al premierului maghiar Viktor Orbán, în care promis că Ungaria va adopta o politică a democrației creștine, Gauland a spus: „Nu sunt eu în măsură să comentez politica internă a maghiarilor, dar în acest discurs pe care l-ați menționat, el are dreptate”.

„El (Viktor Orban- n.r)  spune: „Nu vom accepta că trebuie să primim oamenii dintr-o altă cultură și nu ne place că trebuie să acceptăm musulmanii. Noi (Ungaria - n.r) nu am deschis frontiera, Merkel a deschis-o. Aceasta este problema lor și nu este problema noastră”,  a aminit liderul AfD un pasaj din discursul anti migrație al șefului guvernului maghiar.

Alexander Gauland a explicat însă că:  „În Europa de Vest noi avem problema urii de sine.  Aceasta este o problemă a Germaniei din cauza național-socialismului și a asasinării a șase milioane de evrei, iar în restul Europei de Vest este problema colonialismului, Algeria, India și toate aceste probleme”.

„Est- europenii nu au însă această problemă, pentru că identitatea lor a fost neîntreruptă întrucât că nu au avut colonii, nu au avut parte direct de războiul lui Hitler, astfel încât identitatea națională a unor țări ca Polonia și Slovacia, și a altora, este sănătoasă și bună. Ei spun: „Nu vrem ca acești refugiați străini, nu sunt bineveniți la noi”.

Breitbart.com amintește că Germania a fost zguduită recent de un scandal, în care era implicată filiala din Bremen a Agenției Federale pentru Migrație și Refugiați (BAMF), după ce s-a constatat că 1200 de solicitanți de azil au primit azil, deși nu erau eligibili.

„Este foarte clar că unii oficiali din BAMF au spus că toți oamenii sunt bineveniți și avem mulți politicieni germani care spun că „toți refugiații trebuie să fie asimilați în societatea noastră ”, a spus Gauland, menționând că un lider al Partidului Verzilor a spus chiar că refugiații sunt „un cadou pentru Germania”.

AfD a provocat un cutremur politic la alegerile legislative din septembrie 2017, în urma cărora a obținut 12,6% din voturi și a acces pentru prima dată în Bundestag, cu 92 de deputați.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews