ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera partidului anti-imigrație Alternativă pentru Germania (AfD), Frauke Petry, susține că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranților care încearcă să intre ilegal în țară-

"Avem nevoie de controale aprofundate pentru ca să nu mai poată intra atât de mulți migranți neînregistrați prin Austria", a declarat Petry pentru ziarul Mannheimer Morgen, conform Agerpres.

Polițiștii trebuie să împiedice migrația ilegală "folosindu-și armele în ultimă instanță", a mai spus lidera AfD, adăugând că "asta este ceea ce prevede legea".
Comentariile lui Petry au atras critici din partea partidelor de centru-stânga și pro-migrație. Totuși, poziția tot mai radicală a partidului ei în privința migrației pare să fie tot mai populară printre germani, nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat afluxul de 1,1 milioane de refugiați de anul trecut, comentează DPA. 

Săptămâna trecută, AfD a devenit cea de a treia forță politică din Germania în sondajele de opinie, după partidele din coaliția aflată la guvernare.