ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii grupului Europei Națiunilor și Libertăților din Parlamentul European au cerut guvernului britanic, vineri, într- o conferință de presă, eliberarea imediată din închisoare a jurnalistului și activistului Tommy Robinson.

Tommy Robinson a fost arestat în fața Tribunalului din Leeds, în 25 mai, pentru că transmitea de pe stradă, în direct pe Facebook, despre procesul unei bande de violatori musulmani. A fost acuzat că a încălcat pacea și a fost condamnat în regim de urgență pentru 13 luni și încarcerat.

Janice Atkinson, deputată birtanică în PE din partea UKIP,  și Marcel De Graaff, europarlamentar olandez din Partidul Libertății,  au acuzat Marea Britanie că seamănă mai mult cu un stat polițienesc decât cu bastionul libertății de exprimare.  
„Este păcat că guvernul, poliția, sistemul judecătoresc și autoritățile locale nu au acționat cu un asemenea zel și cu aceeași viteză și în cazul fetelor care au fost abuzate  sexual, în mod sistematic,  timp de peste 20 de ani de către bandele musulmane din Anglia, așa cum au făcut cu Tommy Robinson”, a afirmat Atkinson. 

 De Graaff a declarat, la rândul lui, că „discursul urii este acum noul instrument juridic prin care se încearcă reducerea la tăcere a opiniilor nedorite, pentru acoperirea crimelor și reducerea la tăcere a opoziției politice. Așa-numitul război legal al jihadului. Aducerea în fața instanței a devenit încă un instrument din setul de instrumente pentru a reduce la tăcere presa liberă și libera exprimare, pentru a acoperi crimele îngrozitoare și complicitatea autorităților locale și naționale”.

Cei doi eurodeputați au cerut eliberarea imediată a lui Tommy Robinson pentru siguranța și protecția lui, având în vedere că viața îi este pusă în pericol  în închisoare, printre musulmani.

Până în prezent, guvernul britanic nu a avut nicio reacție, în ciuda protestelor și a celor peste 560.000 de semnături adunate de o petiție care cere eliberarea lui Tommy.