ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului și senatorul Simone Pillon, din aceeași formațiune, au depus miercuri o plângere la procuratura din Roma în care cer magistraților să analizeze circumstanțele morții micuțului Alfie Evans. Cererea celor doi politicieni italieni a fost depusă pe 9 mai, ziua în care Alfie, devenit cetățean italian, ar fi împlinit doi ani. Și a cărui moarte „demnă”, așa cum a stabilit justiția din Marea Britanie, continuă să nască polemici și manifestări de solidaritate.

„Cerem să se facă lumină în cazul morții cetățeanului italian Alfie Evans Ne alăturăm astfel familiei Evans, care cere dreptate, și facem apel la instanțele italiene pentru a verifica orice responsabilitate în ceea ce privește moartea copilului”, se spune într-o declarație comună a celor doi politicieni. În finalul declarației, cei doi spun că nădăjduiesc ca „ în Europa și în întreaga lume toți pacienții, și în special copiii, să poată beneficia de toată îngrijirea necesară până la ultima suflare”, scrie ziarul Il Mattino.

De altfel, italienii, care au dorit ca micul Alfie să fie adus în țara lor pentru a beneficia de un tratament care, poate, i-ar fi salvat viața, rămân marcați de cazul Alfie Evans. 
 
Miercuri seara, în Piața Domului din Milano zeci de oameni s-au strâns pentru a rosti împreună o rugăciune pentru sufletul lui Alfie
și pentru a aminti că „Alfie s-a născut astăzi și nu va muri niciodată." 

Sâmbătă, pe 15 mai este programat un alt eveniment în memoria lui Alfie, la la Roma. Organizația Steadfast Onlus, care luptă pentru promovarea internațională a drepturilor omului, și care a sprijinit familia Evans cu consultanță medicală, juridică și suport diplomatic, pentru ca micul Alfie să fie adus în Italia, îi cheamă la acțiune pe toți italienii. Astfel, cei de la Steadfast Onlus vor ca „țara noastră și Europa să ia un angajament clar că astfel de cazuri, precum cele ale lui Charlie Gard, Isaia Haastrup și Alfie Evans nu se vor mai repeta”.

Evnimentul se desfășoară sub sloganul „Niciodată un alt Charlie, Isaia și Alfie!", după numele celor trei copii care au murit în ultimele luni în Marea Britanie, deconectați de la aparate de medici  care au considerat că au dreptul la „o moarte demnă”.