Persoanele care vor să răspândească intenționat coronavirusul ar putea fi judecate după legile federale pentru terorism, a transmis al doilea om din Justiția SUA, conform Politico.

Într-o notificare către liderii Departamentului Justiției, șefilor agențiilor de aplicarea legii și procurorilor din toată țara, Procurorul General Adjunct Jeffrey Rosen a transmis că investigatorii și procurorii ar putea da peste cazuri de „expunere și infectarea altora, cu intenție".
 
„Din pricina faptului că noul coronavirus se pliază pe definiția de agent bilogic, aceste acte ar putea implica legile legate de terorism", a transmis Rosen. „Amenințările sau încercările de a folosi Covid-19 drept o armă împotriva americanilor nu vor fi tolerate".

Rosen nu a menționat dacă au existat până acum amenințări sau expuneri intenționate sau dacă avertismentul său a fost pur și simplu din precauție.

Departamentul de Justiție (echivalentul Ministerului de Justiție) a instituit o celulă de criză pentru a se ocupa de stocurile și prețurile legate de proviziile esențiale pentru lupta împotriva Covid-19.