ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Comunist Francez plănuiește să recruteze membri din mișcarea Vestelor Galbene pentru a-i pune pe lista de candidați la alegerile europarlamentare, a anunțat gruparea luni, scrie site-ul Politico.

„Vor exista reprezentanți ai sindicatelor pe lista europeană dar și Veste Galbene. Nu putem merge la alegerile europene fără să luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, a mențioant Fabien Roussel, secretarul național al formațiunii.
 
Roussel a declarat că o membră a vestelor galbene, Marie-Helene Bourlard, care a protestat față de relocarea companiei sale de textile, a fost de acord să fie pusă pe liste, iar partidul va prezenta toți candidații pe 26 ianuarie.

Partidul Comunist Francez, membru al grupului Verzilor-Nordici Europeni Uniți de Stânga în Parlamentul European, are în prezent doi membri în Parlamentul European. 

Un sondaj recent IFOP arată că 13% dintre francezi au declarat că ar vota cu Vestele Galbene la alegerile europarlamentare.