Partidul Comunist Francez plănuiește să recruteze membri din mișcarea Vestelor Galbene pentru a-i pune pe lista de candidați la alegerile europarlamentare, a anunțat gruparea luni, scrie site-ul Politico.

„Vor exista reprezentanți ai sindicatelor pe lista europeană dar și Veste Galbene. Nu putem merge la alegerile europene fără să luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, a mențioant Fabien Roussel, secretarul național al formațiunii.
 
Roussel a declarat că o membră a vestelor galbene, Marie-Helene Bourlard, care a protestat față de relocarea companiei sale de textile, a fost de acord să fie pusă pe liste, iar partidul va prezenta toți candidații pe 26 ianuarie.

Partidul Comunist Francez, membru al grupului Verzilor-Nordici Europeni Uniți de Stânga în Parlamentul European, are în prezent doi membri în Parlamentul European. 

Un sondaj recent IFOP arată că 13% dintre francezi au declarat că ar vota cu Vestele Galbene la alegerile europarlamentare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews