ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităților ar trebui să li se permită să ia copiii de lângă părinții care au opinii antisemite, a declarat șeful sindicatelor poliției din Germania, fără a preciza cum și când vor fi aplicate astfel de măsuri.
„Autoritățile trebuie să acționeze în mod decisiv [împotriva antisemitismului], inclusiv atunci când agresiunea provine de la imigranți", a declarat Rainer Wendt, șeful Sindicatului Poliției Germane (DPoIG), citat de ziarul Augsburger Allgemeine, citat de site-ul The Local. de

„Dacă acești copii sunt crescuți pentru a deveni antisemiți, nu trebuie să ne temem să îi luăm din sânul familiilor lor¨, a afirmat Wendt, acuzând mai mulți directori de școli că au ignorat problema și susținând că școlile lor nu se confruntă cu astfel de probleme. 

Oficialul german a mai reclamat faptul că există o tendință de a nu înregistra antisemitismul musulmanilor, lucrur care trebuie făcut, spune acesta, fără prejudecăți, astfel încât „să putem dezvolta contra-strategii eficiente”.

Deși Wendt nu a precizat exact cum ar urma să se stabilească exact că părinții sunt antisemiți, Josef Schuster, șeful Consiliului Central al Evreilor din Germania, a cerut recent introducerea unui sistem mai bun în școli. El a spus că profesorii și elevii ar trebui să poată informa asupra „actelor antisemite sau altor acte de violență fără obstacole birocratice, pentru a obține o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă¨.

Remarcile șefului sindicatelor poliției vin după ce presa germană a scris că deputații  creștin-democrații din partidul cancelarului Angelei Merkel (CDU) și cei din CSU (ramura bavareză a CDU) au încercat să adopte măsuri pentru deportarea migranților care au opinii antisemite în Germania. „Acceptarea completă a comunității evreiești este un criteriu pentru integrarea cu succes”, se spune în proiectul legislativ, potrivit lui Die Welt.