Autorităților ar trebui să li se permită să ia copiii de lângă părinții care au opinii antisemite, a declarat șeful sindicatelor poliției din Germania, fără a preciza cum și când vor fi aplicate astfel de măsuri.
„Autoritățile trebuie să acționeze în mod decisiv [împotriva antisemitismului], inclusiv atunci când agresiunea provine de la imigranți", a declarat Rainer Wendt, șeful Sindicatului Poliției Germane (DPoIG), citat de ziarul Augsburger Allgemeine, citat de site-ul The Local. de

„Dacă acești copii sunt crescuți pentru a deveni antisemiți, nu trebuie să ne temem să îi luăm din sânul familiilor lor¨, a afirmat Wendt, acuzând mai mulți directori de școli că au ignorat problema și susținând că școlile lor nu se confruntă cu astfel de probleme. 

Oficialul german a mai reclamat faptul că există o tendință de a nu înregistra antisemitismul musulmanilor, lucrur care trebuie făcut, spune acesta, fără prejudecăți, astfel încât „să putem dezvolta contra-strategii eficiente”.

Deși Wendt nu a precizat exact cum ar urma să se stabilească exact că părinții sunt antisemiți, Josef Schuster, șeful Consiliului Central al Evreilor din Germania, a cerut recent introducerea unui sistem mai bun în școli. El a spus că profesorii și elevii ar trebui să poată informa asupra „actelor antisemite sau altor acte de violență fără obstacole birocratice, pentru a obține o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă¨.

Remarcile șefului sindicatelor poliției vin după ce presa germană a scris că deputații  creștin-democrații din partidul cancelarului Angelei Merkel (CDU) și cei din CSU (ramura bavareză a CDU) au încercat să adopte măsuri pentru deportarea migranților care au opinii antisemite în Germania. „Acceptarea completă a comunității evreiești este un criteriu pentru integrarea cu succes”, se spune în proiectul legislativ, potrivit lui Die Welt.