Polițiștii francezi mobilizați la protestele „vestelor galbene” au fost surprinși la manifestația de duminică purtând, pentru prima dată, arme semiautomate, potrivit Daily Mail.
Decizia de a înarma forțele de ordine cu arme semiautomate la protestele „vestelor galbene” arată cât de profundă este criza din Franța, scrie tabloidiul britanic.
 
Această decizie vine după ce fostul ministru conservator Luc Ferry a făcut apel la folosirea armelor împotriva „huliganilor” care participă la proteste și care au atacat polițiști.

„Nu înțeleg de ce nu li se oferă polițiștilor uneltele care îi pot ajuta să pună stop violențelor”, a spus el.
 
Când i s-a sugerat că armele ar putea duce la rănirea sau moartea cetățenilor, Ferry a spus: „Așa, și? Ascultați. Sincer, când vedeți indivizii care au bătut un polițist, în cazurile alea ar trebui folosite armele. Până aici!”, a mai spus el.
 
La protestul de duminică au fost mobilizați pente 5.000 de polițiști și jandarmi. „Misiunea lor a fost să ne intimideze cu arme letale, într-o manieră amenințătoare. Vrem explicații”, a spus Gilles Caron, participant la protest.
 
Săptămana trecută, șeful guvernului de la Paris a anunțat o viitoare lege care înăsprește sancțiunile împotriva "huliganilor” și a manifestațiilor nedeclarate după violențele din timpul week-end-ului trecut.

 „În multe orașe din Franța, manifestațiile s-au produs în mod pașnic, dar nu putem accepta că unii profită de aceste demonstrații pentru a distruge, a arde. Aceștia nu vor avea niciodată ultimul cuvânt în țara noastră”, a mai spus premierul francez.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews