ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii francezi mobilizați la protestele „vestelor galbene” au fost surprinși la manifestația de duminică purtând, pentru prima dată, arme semiautomate, potrivit Daily Mail.
Decizia de a înarma forțele de ordine cu arme semiautomate la protestele „vestelor galbene” arată cât de profundă este criza din Franța, scrie tabloidiul britanic.
 
Această decizie vine după ce fostul ministru conservator Luc Ferry a făcut apel la folosirea armelor împotriva „huliganilor” care participă la proteste și care au atacat polițiști.

„Nu înțeleg de ce nu li se oferă polițiștilor uneltele care îi pot ajuta să pună stop violențelor”, a spus el.
 
Când i s-a sugerat că armele ar putea duce la rănirea sau moartea cetățenilor, Ferry a spus: „Așa, și? Ascultați. Sincer, când vedeți indivizii care au bătut un polițist, în cazurile alea ar trebui folosite armele. Până aici!”, a mai spus el.
 
La protestul de duminică au fost mobilizați pente 5.000 de polițiști și jandarmi. „Misiunea lor a fost să ne intimideze cu arme letale, într-o manieră amenințătoare. Vrem explicații”, a spus Gilles Caron, participant la protest.
 
Săptămana trecută, șeful guvernului de la Paris a anunțat o viitoare lege care înăsprește sancțiunile împotriva "huliganilor” și a manifestațiilor nedeclarate după violențele din timpul week-end-ului trecut.

 „În multe orașe din Franța, manifestațiile s-au produs în mod pașnic, dar nu putem accepta că unii profită de aceste demonstrații pentru a distruge, a arde. Aceștia nu vor avea niciodată ultimul cuvânt în țara noastră”, a mai spus premierul francez.