ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cifrele publicate recent arată că inspectorii Agenției de Sănătate Publică din Canada, care au fost împuterniciți să emită amenzi, au dat citații de amenzi unui număr alarmant de 4.883 de copii pentru încălcarea regulilor guvernamentale de carantină anti-COVID, relatează Lifesitenews.com

Potrivit Blacklock’s Reporter, cabinetul canadian, într-o anchetă a ministerului prezentată în fața Camerei Comunelor, a spus că avertismentele către copiii sub 18 ani au fost emise în persoană de către oficialii pentru aplicarea legii „ca urmare a neconformității constatate fie la o poartă de intrare, fie în timpul unui control al poliției la adresa de carantină a călătorului.”

Informația a fost solicitată de parlamentarul conservator Marilyn Gladu și arată că aproximativ 58.760 de minori, care, la un moment dat, erau obligați să rămână acasă în temeiul Legii de carantină din Canada, au primit avertismente în temeiul legii.

Datele nu au dezvăluit câți ani aveau copiii, dar avertismentele au fost făcute în mare parte de inspectorii Agenției de Sănătate Publică.

Gladu a întrebat: „În ceea ce privește minorii care au fost avertizați cu închisoarea sau amenzi dacă au încălcat cerințele anterioare de carantină pentru anumite persoane care se întorceau în Canada, din aprilie 2020: câți călători sub 18 ani au primit astfel de avertismente?”

Raportul a menționat că avertismentele, care „pot fi verbale sau scrise, sunt transmise părintelui sau tutorelui.”

„Ele conțin informații cu privire la posibile acțiuni de aplicare a legii”, a adăugat raportul.

În total, Agenția de Sănătate Publică din Canada a dat amenzi uriașe de 14,9 milioane de dolari pentru încălcarea carantinei.

Sumele amenzilor au variat de la 100 de dolari pentru un copil care a încalcat un ordin de carantină la 275 de dolari pentru cei care au oferit informații false sau înșelătoare. De asemenea, o amendă de 500 de dolari a fost dată celor vinovați de „nerespectarea unei măsuri rezonabile”.

Cei care au încălcat un ordin de carantină au fost amendați cu 750 de dolari, iar cei care au intrat ilegal într-un district au fost amendați cu 1.000 de dolari.

Unele provincii canadiene precum Alberta, Saskatchewan, Quebec și cele din Canada Atlantic au refuzat să aplice Legea contravențiilor, ceea ce înseamnă că nu au fost date amenzi în aceste provincii. Cei care au fost amendați au fost locuitorii din British Columbia, Manitoba și Ontario.

Agenția de Sănătate Publică din Canada a cheltuit peste 43 de milioane de dolari cu angajarea de agenți de securitate care au aplicat regulile de carantină anti-COVID, făcând vizite la domiciliu călătorilor care se întorceau.

Actul de carantină din Canada a fost suspendat la 1 octombrie și în prezent nu există restricții COVID pentru intrarea în sau ieșirea din țară. Regulile au fost în vigoare de la jumătatea anului 2020. De asemenea, aplicația controversată de călătorie ArriveCAN a fost făcută opțională, iar obligația ca străinii să se vaccineze pentru a putea intra în Canada a fost eliminată.

Actul de carantină a fost emis de guvernul federal pentru a pune în aplicare reguli draconice de călătorie anti-COVID-19 pentru toți călătorii care se întorceau în țară.

Folosirea Actului de carantină impus de prim-ministrul Justin Trudeau a oferit guvernului său puterea de a impune canadienilor cerințe fără precedent de călătorie și izolare.