ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră, aflați în Grecia pe o navă a Gărzii de Coastă, au desfășurat cu succes două operațiuni de salvare a 81 de migranți care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Mediterane. 

Nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenția FRONTEX, a primit în dată de 16 aprilie 2016 o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chioș pentru salvarea mai multor migranți care se aflau în pericol de inec în apele internaționale ale Mării Mediterane. 
 
Polițiștii români au declanșat misiunea de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat, unde au identificat inițial o ambarcațiune gonflabilă pe care se aflau 29 de persoane. După aproximativ 3 ore, polițiștii de frontieră români au identificat o a două ambarcațiune gonflabilă, pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei și bărbați). 
În urmă evaluării situației de la față locului (riscul de a se scufundă), polițiștii de frontieră români au transbordat la bordul navei Gărzii de Coasta toate cele 81 de persoane (30 copii, 22 femei și 29 bărbați). Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care polițiștii de frontieră le-au oferit migranților asistență, primul ajutor și hrană. 

Persoanele în cauza au fost transportate în portul din Chioș și predate autorităților grecești, pentru efectuarea procedurilor specifice. 
La finalizarea acțiunii, nava MAI 1104 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.