ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


119 refugiați au fost salvați, la limită, de polițiștii de frontieră români, aflați în misiune în Italia. Migranții, între care erau și 34 de copii, se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni în Marea Mediterană.

Polițiștii români, care se află de două luni într-o misiune de patrulare pe nava Ștefan cel Mare, au intervenit contracronometru pentru a-i salva pe oameni de la naufragiu.

Refugiații erau înghesuiți pe o barcă gonflabilă care în orice moment se putea scufunda. Distanța până la țărm era de 50 de kilometri, dar polițiștii spun că oamenilor le-ar fi fost imposibil să ajungă la mal din cauza valurilor și a întunericului.

„În urma evaluării situației de la fața locului, temperatura scăzută, suprasolicitarea bărcii și pericolul iminent de înec, polițiștii de frontieră au adus persoanele la bord. Migranții prezentau semne de hipotermie și erau deshidratați”, a declarat Alexandra Popescu, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Cei 119 refugiați și-au petrecut noaptea la bordul navei Ștefan cel Mare, unde au primit mâncare și pături. Aceștia vin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali.

Nu este pentru prima oară când polițiștii de frontieră români salvează vieți pe mare.