Polonia va intra în Programul Visa Waiver la 11 noiembrie, când este marcată Ziua Independenței Poloniei, a anunțat miercuri președintele Andrzej Duda, într-o conferință de presă comună cu ambasadorul SUA la Praga, Georgette Mosbacher, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Anunțul oficial va fi făcut de Washington ulterior în cursul zilei de miercuri, a adăugat șeful statului polonez.
 
În luna septembrie, președintele american Donald Trump a anunțat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetățenilor din țările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Polonia era unul dintre cele cinci state din Uniunea Europeană - alături de România, Bulgaria, Croația și Cipru - ai căror cetățeni încă au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul SUA.

Aproximativ 10 milioane de polonezi trăiesc în SUA, reprezentând una dintre cele mai importante minorități etnice din această țară, notează Reuters.

Și ungurii vor intra în continuare fără vize pe teritoriul SUA, în condițiile în care Administrația Trump și Guvernul Viktor Orban au convenit să prelungească regimul de intrare liberă a cetățenilor maghiari pe tărâm american.

În timpul vizitei pe care Klaus Iohannis a făcut -o în luna august în SUA,  președintele Donald Trump a spus, referindu-se la posibilitatea eliminării vizelor și pentru români: „Este o chestiune la care ne gândim”.