ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński, a spus că „poveștile despre libertate și toleranță nu dau nimănui dreptul să lezeze sentimentele credincioșilor", după ce o femeie din Polonia a fost arestată pentru că a distribuit afișe cu Fecioara Maria înconjurată de curcubeu, unul dintre simbolurile comunității LGBT, arată The Guardian, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, ministrul de Interne polonez a descris imaginea, pentru care s-a folosit o variantă a Fecioarei Maria cunoscută ca "Madona neagră din Częstochowa", ca "barbarism cultural".

„Madona neagră din Częstochowa" este o icoană bizantină păstrată în mănăstirea din Jasna Góra, inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Codul penal polonez pedepsește lezarea sentimentelor religioase. Dacă va fi găsită vinovată, femeia poate să primească o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.