Ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński, a spus că „poveștile despre libertate și toleranță nu dau nimănui dreptul să lezeze sentimentele credincioșilor", după ce o femeie din Polonia a fost arestată pentru că a distribuit afișe cu Fecioara Maria înconjurată de curcubeu, unul dintre simbolurile comunității LGBT, arată The Guardian, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, ministrul de Interne polonez a descris imaginea, pentru care s-a folosit o variantă a Fecioarei Maria cunoscută ca "Madona neagră din Częstochowa", ca "barbarism cultural".

„Madona neagră din Częstochowa" este o icoană bizantină păstrată în mănăstirea din Jasna Góra, inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Codul penal polonez pedepsește lezarea sentimentelor religioase. Dacă va fi găsită vinovată, femeia poate să primească o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.